x تبلیغات
وکیل خانواده خوب چه ویژگی هایی دارد؟

وکیل خانواده خوب چه ویژگی هایی دارد؟

امروزه کسی در کشور ما نیست که از اهمیت خانواده و جایگاه آن در زندگی افراد آگاه نباشد. بنابراین حقوق خانواده نیز یکی از مهم‌ترین انواع حقوق است.

وکیل خانواده خوب چه ویژگی هایی دارد؟

 در این سری از مقالات دفتر وکالت میعاد عدالت با شما هستیم تا درباره وکیل خانواده و ویژگی های بهترین وکیل خانواده با شما صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.

علم حقوق از تنوع زیادی برخوردار است و از همین رو انواع مختلفی از وکیل نیز به مردم خدمات ارائه می‌کنند. امروزه کسی در کشور ما نیست که از اهمیت خانواده و جایگاه آن در زندگی افراد آگاه نباشد. بنابراین حقوق خانواده نیز یکی از مهم‌ترین انواع حقوق است و یک امر تخصصی محسوب می‌شود؛ این در حالی است که بسیاری از افراد خود را متخصص امور خانواده می‌دانند و از همین موضع به مشکل می‌خورند. حتی افراد حقوقدان نیز به این مسئله اشراف کامل ندارند مگر اینکه وکیل خانواده باشند و در همین امر تخصص داشته باشند.

شاید از خود بپرسید که وکیل خانواده کیست؟ چه وظایفی دارد؟ چه کمکی می‌تواند به افرادی که درگیر مسائل حقوقی خانواده شده‌اند، بکند؟ در چه زمینه‌هایی کار می‌کند؟ شرایط یافتن یک وکیل خوب چگونه است؟ و هزاران سؤال دیگر. در مورد این نوع وکیل تخصصی مباحث زیادی وجود دارد و برای توضیح در مورد آنها به زمان بیشتری وجود دارد. بنابراین توصیه می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

چه زمانی به وکیل خانواده نیاز داریم؟
وکیل خانواده نوعی وکیل است که به صورت مستمر به دادگاه‌های خانواده مراجعه می‌کند و در انواع دعاوی خانوادگی که ابعاد حقوقی و قضایی پیدا کرده‌اند، تخصص و تجربه دارد. توجه داشته باشید که وکیل باید در زمینه مد نظر شما تخصص داشته باشد وگرنه به مانند یک فرد ناآگاه با راهنمایی‌هایی غلط خود باعث شکست شما می‌شود. معمولاً روند دادگاه بدوی، تجدید نظر و سایر جلسات در دادگاه‌های خانواده متفاوت است و تنها یک وکیل متخصص است که می‌تواند از عهده وظایف مربوط به این مسئله بر آید.

البته این وکیل دعاوی خانوادگی را نباید با وکیل خانوادگی اشتباه گرفت. وکیل خانوادگی وکیلی است که برای یک خانواده کار می‌کند و تمام مسائل حقوقی مربوط به آن خانواده را خود بر عهده می‌گیرد تا نیازی نباشد برای هر دعاوی حقوقی یک وکیل خاص در نظر گرفته شود. البته وکیل خانوادگی در ایران چندان مرسوم نیست اما در کشورهای دیگر کاربرد زیادی دارد؛ به طوری که یک خانواده به یک وکیل امین وکالت می‌دهد و تمام امور حقوقی را به او می‌سپارد.

یک وکیل خانواده اطلاعات و دانسته‌های به روزی در امور حقوقی خانواده دارد با استفاده از تجربه خود به خوبی می‌تواند فرایندهای دادرسی را پیگیری و حتی پیشبینی کند. بنابراین توصیه ما این است که به جای اعتماد به دانسته‌های خود یا کسانی که ادعای واهی دارند، این امور را به یک وکیل متخصص که در این زمینه موفق عمل کرده است بسپارید.

متداول‌ترین دعاوی خانوادگی
برخی از افرادی که مشکل حقوقی خاصی دارند سعی می‌کنند حتما با یک وکیل پایه یک دادگستری در تهران مشورت کنند. مشاوره با وکیل می‌تواند با اهداف مختلفی شامل موارد زیر انجام شود:

همانطور که گفتیم وکیل خانواده در دعاوی خانوادگی مختلف تخصص دارد و می‌تواند به موکل خود کمک کند. در ماده 4 قانون حمایت خانواده انواع دعاوی خانوادگی ذکر شده‌اند که شامل:

• نکاح دائم، موقت و اجازه نکاح
• ازدواج مجدد
• اجرای نامزدی و خسارت‌های بر هم زدن آن
• مهریه
• جهیزیه
• تمکین و نشوز
• شروط ضمن عقد
• نفقه
• اجرت المثل و نحله
• حضانت و ملاقات کودک
• طلاق، رجوع از طلاق، فسخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن
• رشد، حجر و رفع آن
• نفقه اقارت
• نسب
• ولایت قهری، قیومیت
• سرپرستی کودکان بی‌سرپرست
• اهدای جنین
• غایب مفقود الاثر
• تغییر جنسیت
• و …

توصیه می کنیم، برای مشورت با یک وکیل انحصار وراثت خبره با موسسه میعاد عدالت تماس بگیرید.

بهترین وکیل خانواده چه ویژگی‌هایی دارد؟
وظایف وکیل پایه یک دادگستری در یک آیین نامه اجرایی لایحه قانون استقلال کانون وکلای دادگستری به تصویب رسیده است و در ماده 76 خود به تمام این وظایف اشاره کرده است. به موجب این ماده وظایف مهم وکیل پایه یک شامل:

داشتن دانش، تجربه و آگاهی بالا
مهم‌ترین ویژگی چنین وکیلی همین است و دانش و تجربه در همین زمینه کاملاً ضروری است. در این مورد وکیل باید به مواد قانونی و حقوقی خانواده اشراف کامل داشته باشد و در تمام زمینه‌هایی که ذکر کردیم (دعاوی متداول خانوادگی) تجربه داشته باشد. همچنین باید از لحاظ عملی نیز با پروسه‌های دادگاه خانواده، نحوه پیگیری، ارائه دادخواست و غیره کاملاً حرفه‌ای باشد.

همچنین گاهی ممکن است برای طرح دعاوی نیازی به حضور وکیل نداشته باشید و تنها از او مشورت بگیرید؛ در این صورت وکیل باید با دلسوزی تمام اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهد و با راهنمایی‌های او بتوانید در دادگاه به پیروزی برسید.

داشتن سابقه درخشان در زمینه‌های خانوادگی
سابقه موفق را با تجربه اشتباه نگیرید؛ حسن سابقه یعنی یک وکیل در زمینه مورد نظر تجربه موفق زیادی داشته باشد و پرونده‌های پیچیده و مهمی را به سرانجام رسانده باشد. در واقع مطمئن‌ترین راه برای شناسایی بهترین وکیل خانواده و آگاهی از میزان تجربه، تخصص و دانش او این است که میزان موفقیت وی در پرونده‌های قبلی او در همین زمینه را بررسی کنید.

وکیلی که در زمینه کاری شما تجربه‌های موفق زیادی دارد، به راحتی و بدون پیچیدگی مسائل را پیگیری می‌کند و دچار بن بست نمی‌شود.

همچنین از آنجایی که وکیل خانوادگی با مسائل خانوادگی افراد درگیر می‌شود، باید رازدار و منسف باشد و با وجدان کاری خود مسائل حرفه‌ای را از خانوادگی جدا کند. تنها در این صورت است که شما می‌توانید هم به حق خود برسید و هم امنیت و محیط خصوصی خود را حفظ کنید.

رعایت انصاف
وکیل متخصص در این زمینه باید عدالت و انصاف را به خوبی رعایت کند و به خصوص در پرونده‌های خانوادگی بیشتر سعی کند صلح را ایجاد کند. موفقیت در پرونده بسیار با ارزش است اما مهم این است که همراه با آن کرامت شما و خانواده‌تان نیز به خوبی حفظ شود. وکیل می‌تواند با جدا کردن مسائل حرفه‌ای از مسائل شخصی و همچنین رعایت اصول اخلاقی تا حد زیادی در این امر به شما کمک کند.

وظایف وکیل خانواده
در قسمت‌های قبل بیشتر به تعریف وکیل خانواده و کاربردهای آن اشاره کردیم اما در این بخش قصد داریم وظایفی را که این وکیل ممکن است داشته باشد بررسی کنیم. به طور کُلی وظایف یک وکیل دعاوی خانوادگی در دو بعد حقوقی و اخلاقی بررسی می‌شود که اگر وکیل به خوبی به وظایف خود در هر دوی این ابعاد توجه کند، بهترین وکیل خانواده محسوب می‌شود.

در بعد حقوقی نخستین وظیفه این وکیل این است که به صورت تخصصی در این زمینه تجربه داشته باشد و از موکل خود در دادگاه دفاع کند. وکیل باید انتظارات و نیازهای موکل خود را بررسی کند و با توجه به آنها هر اقدامی که لازم است، مثل طرح دادخواست، شکایتنامه یا حضور در دادگاه و دادن مشورت به وی را بر عهده بگیرد. پیگیری پرونده خانوادگی ممکن است دشوار باشد و وکیل باید از پس این دشواری به خوبی بر آید.
همچنین وکیل باید به تمام سوالات تخصصی و ابهامات موکل خود در زودترین زمان ممکن پاسخ بدهد و راه‌حل‌های منطقی ممکن را در اختیار او قرار دهد. یک وکیل امور خانواده جسارت و شجاعت کافی را دارد و تا زمان کسب نتیجه راضی‌کننده برای موکل خود، به پیگیری و استفاده از علم و تجربه خود ادامه می‌دهد.
ضمناً در بعد اخلاقی نیز وکیل خانواده تا حدی که قانون به او اجازه می‌دهد باید اسرار موکل خود را حفظ کند و از معامله کردن با طرف مقابل پرهیز کند. یک وکیل خوب می‌تواند از مسیر حقوقی و قضایی موفقیت را برای موکل خود کسب کند و نیازی به استفاده از راه‌های فرعی ندارد.
رعایت انصاف، حس دلسوزی و ادب نسبت به تمام افراد برای یک وکیل ضروری است. همچنین باید گفت که در امور خانوادگی وکیل باید حداکثر تلاش خود را برای ایجاد صلح بین طرفین و جلوگیری از تنش بین آنها صرف کند؛ چرا که معمولاً طرفین دعاوی با هم نسبت دارند و ایجاد صلح بین آنها بسیار کارآمدتر و راحت‌تر است.
 
توصیه می‌کنیم قبل از انتخاب وکیل خانواده و یا وکیل مهریه با موسسه حقوقی میعاد عدالت با مدیریت محمدرضا دهقان 09124069602 تماس بگیرید.
 
برچسب‌ها: ,
بایگانی
پیوندهای روزانه
آمار بازدید
آنلاین : 0
بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته گذشته : 6
بازدید ماه گذشته : 6
بازدید سال گذشته : 17
کل بازدید : 562